Daňčí guláš na houbách
Suroviny
- 1000 g Dančí maso
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 50 g Slanina vepřová
 - 200 g Cibule
 - 200 g Houby čerstvé
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 3 g Jalovec
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 5 g Trnky
 - 2 g Kmín drcený
 - 3 g Nové koření celé
 - 2 g Bobkový list
 - 2 g Tymián sušený
 - 30 g Jehličí borové
 - 15 g Feferony
 - 360 g Chléb celozrnný žitný
 - 120 g Zakysaná smetana
 - 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1099 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 167.3 mg
 - Draslík 997.2 mg
 - Vláknina 13801.3 mg
 - Vitamín A 13801.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Daňčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na nudličky, cibuli nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, z feferonky vyškrábneme semínka a lusk nasekáme najemno.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli a osmažíme dožluta. Na cibulový základ nasypeme kostky masa, osolíme, opepříme, osmahneme, posypeme mletou paprikou, podlijeme pivem a krátce podusíme.
 - 
                                3
Okořeníme tymiánem, jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, přidáme trnky, česnek, houby, feferonku a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Do guláše ponoříme větvičku s jehličím, aby nám guláš krásně ovoněla. Necháme projít varem a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření, guláš rozdělíme do talířů, doplníme krajíčky čerstvého chleba a servírujeme s kysanou smetanou.