Daňčí guláš na slanině
Suroviny
- 1000 g Dančí maso
 - 300 g Cibule
 - 300 g Slanina vepřová
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 2 g Paprika mletá pálivá
 - 2 g Kmín drcený
 - 3 g Majoránka
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 4 g Podravka
 - 600 g Brambory vařené
 - 1200 ml Voda pitná
 - 6 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1275 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 205.4 mg
 - Draslík 1160.4 mg
 - Vláknina 9473 mg
 - Vitamín A 9473 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z daňčího masa ořežeme blanky, maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci na rozehřátém sádle osmahneme polovinu slaninových kostiček, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, podusíme, vysmahneme na tuk, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme kmín, česnek, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. V trošce vody rozmícháme mouku, guláš zahustíme. V pánvi rozpustíme máslo, osmažíme na něm zbylou slaninu, přimícháme do guláše, nakonec ovoníme majoránkou, provaříme, dochutíme Podravkou, dodusíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme s vařeným bramborem.