Daňčí guláš na paprice
Suroviny
- 1000 g Dančí maso
 - 300 g Cibule
 - 250 g Paprika červená
 - 20 g Feferony
 - 100 g Chléb konzumní
 - 50 g Olej rostlinný
 - 3 g Kmín celý
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 300 g Rohlíky celozrnné
 - 3 g Majoránka
 - 4 g Koření Zvěřina
 - 120 g Protlak rajčatový
 - 5 ml Ocet vinný
 - 1200 ml Voda pitná
 - 5 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 619 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 149.8 mg
 - Draslík 818.6 mg
 - Vláknina 16603 mg
 - Vitamín A 16603 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.7 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, zakapeme octem, olejem, posypeme zvěřinovým kořením, promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a necháme odležet. Mezitím vykrojíme z paprik jádřince, lusky nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme najemno.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme celý kmín, krátce osmahneme, přidáme kořeněné maso s cibulí, rajčatový protlak a osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, podle chuti dosolíme a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme pokrájené papriky, feferonku, chlebovou střídku, česnek, ovoníme majoránkou a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme s tmavým pečivem.