Vafle s vekou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Med včelí
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 15 krajíc Veka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 299.2 mg
  • Vláknina 4054.4 mg
  • Vitamín A 4054.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do misky spolu s kypřicím práškem, přidáme sůl, cukr, celé vejce, zahřáté máslo, nakonec vlijeme mléko a všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, kterou přiklopíme a necháme 5 minut odpočívat.

  • 2

    Vaflovou formu důkladně potřeme olejem, zahřejeme ji, krajíce veky namáčíme do připraveného těsta, pokládáme je do rozehřáté vaflové formy, kde je opečeme do zlatova. V opékání pokračujem, dokud máme těsto. Připravené vafle udržujeme do podávání teplé.

  • 3

    Podle porci pokládáme vafle na talíře, polijeme teplým medem a hned podáváme.

Komentáře k receptu