Zelný salát s vaječnou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 125.8 mg
  • Draslík 902.8 mg
  • Vláknina 25202.5 mg
  • Vitamín A 25202.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 185.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, krátce povaříme v osolené vodě a po okapání nakrájíme na jemné nudličky.

  • 2

    Salátovou mísu vytřeme česnekem a vložíme do ní vychladlé nakrájené zelí.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce se smetanou, přidáme olej, ocet, sůl a vše šleháme na mírném ohni do zhoustnutí. Zálivku nalijeme na zelí a necháme vychladnout.

  • 4

    Před podáváním posypeme salát nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu