Salát Carmen
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 434 mg
- Vláknina 6812 mg
- Vitamín A 6812 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Celer očistíme, oloupeme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do měkka (cca 10 minut). Necháme ho trochu vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky. 
- 
                                2Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Lanýže z konzervy necháme okapat, krájíme je na jemné plátky. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a rozkrájíme na tenké nudličky. 
- 
                                3Nakrájená jablka a celer spojíme majonézou, necháme chvíli uležet. Čekankové puky rozebereme, omyjeme a osušíme. 
- 
                                4Listy čekanky vějířovitě uspořádáme na mísu, na ně položíme salát, ozdobíme plátky vajec a lanýžů. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        