Vafle s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Broskve
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 2.92 g Tuk
  • 5 g Citronová kůra
  • 80 g Cukr vanilka
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr moučkový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Sodovka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 275.3 mg
  • Vláknina 1465 mg
  • Vitamín A 1465 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme máslo, vejce, přisypeme vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru, dobře promícháme, přisypeme mouku, prášek do pečiva, přilijeme sodovku a vypracujeme těsto na vafle.

  • 2

    Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle.

  • 3

    Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na slabé plátky. Tvaroh rozmícháme se smetanou, citronovou šťávou, přidáme cukr a vymícháme krém.

  • 4

    Vafle rozdělíme na talířky, doplníme tvarohovým krémem a ozdobíme plátky broskví.

Komentáře k receptu