Špenátový salát s ředkvičkami
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
 - 100 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 300 g Špenát listový čerstvý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Ředkvička
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 659 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 36.1 mg
 - Draslík 796.1 mg
 - Vláknina 5145.7 mg
 - Vitamín A 5145.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opereme špenátové listy, zbavíme stonků a nakrájíme je na proužky. Ředkvičky okrájíme od listů, omyjeme, a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Připravíme si jogurtovou omáčku. Nastrouháme nivu, do misky s nivou přidáme bílý jogurt, olej, citronovou šťávu, sladkou papriku, cukr a sůl. Vše promícháme a kousky nivy rozmačkáme vidličkou.
 - 
                                3
Špenátový salát zalijeme jogurtovou směsí.
 - 
                                4
Necháme hodinu odležet v lednici a podáváme.