Velikonoční salát s těstovinami a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 250 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 300 g Moravské uzené maso
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 150 g Hrášek mražený
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1.5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 172 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 95.6 mg
  • Vláknina 9218.5 mg
  • Vitamín A 9218.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a podle návodu uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.

  • 2

    Rajčata překrojíme na půlky, mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka. Sýr i uzené maso nakrájíme na nudličky. Ve vroucí vodě povaříme zhruba 4 minuty hrášek, na minutu přidáme mrkev. Poté slijeme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. V misce smícháme ocet s olejem, hořčicí, solí a pepřem.

  • 3

    V servírovací míse smícháme těstoviny se všemi surovinami, zamícháme se zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu