Citronový Syllabub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 132.2 mg
  • Vláknina 4700 mg
  • Vitamín A 4700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno vlijeme do mísy, přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, cukr, promícháme a necháme asi 15 minut stát.

  • 2

    Kůru ze zbylého citronu okrájíme na nudličky a blanšírujeme v horké vodě 1 minutu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme stranou.

  • 3

    V míse ušleháme smetanu a za stálého šlehání postupně přiléváme ochucené víno. Směs musí být hustá.

  • 4

    Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do vinné šlehačky.

  • 5

    Dezert upravíme do vyšších sklenic a ozdobíme nudličkami citronové kůry.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu