Špenátový salát s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 60 ml Smetana zakysaná15%
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 832.4 mg
  • Vláknina 7266.3 mg
  • Vitamín A 7266.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opraný špenát osušíme, nakrájíme na širší plátky, smícháme s na kolečka nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci a jednou cibulí. Přelijeme dresingem, který jsme si připravili rozmixováním kyselé smetany s další cibulí, octem, solí a pepřem. Dresing necháme dvě hodiny odležet v chladu.

Komentáře k receptu