Vafle s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cukr třtinový
  • 100 g Cukr třtinový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Tvaroh měkký
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Sirup javorový
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 71.1 mg
  • Draslík 433.9 mg
  • Vláknina 5814.4 mg
  • Vitamín A 5814.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 632.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava tvarohu: Tvaroh vložíme do misky, přisypeme vanilkový a hnědý cukr, přidáme vejce, vymačkanou pomerančovou šťávu, vše důkladně promícháme. Připravený dochucený tvaroh odložíme do dalšího použití v lednici.

  • 2

    Těsto: mouku, kypřicí prášek, sůl, prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vanilkový a třtinový cukr, máslo, vlijeme mléko, vše následně šleháme tak dlouho, aby vzniklo hladké těsto, přikryjeme nádobu a necháme na 5 minut odležet.

  • 3

    Pečicí formu na vafle mírně vytřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta, které opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé.

  • 4

    Ještě teplé vafle pokládáme na talíře podle porcí, na každou rozetřeme dochucený tvaroh, polijeme sirupem, povrch posypeme jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou a servírujeme.

Komentáře k receptu