Chlebíček ze sladového těsta s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 84.3 mg
 - Draslík 59.6 mg
 - Vláknina 7564.7 mg
 - Vitamín A 7564.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme slad a vejce. Oba druhy mouky smícháme v míse s kypřicím práškem, sodou a rozinkami a přisypeme do pečicí nádoby.
 - 
                                2
Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
 - 
                                3
Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, dáme slad, mléko a vejce do velké mísy a ručně rozšleháme, pak přimícháme mouky, kypřicí prášek, sodu a rozinky. Umíchané těsto dáme do pečicí nádoby a tu vložíme do přístroje.
 - 
                                4
Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.
 - 
                                5
Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.