Diabublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Jahody zahradní
  • 230 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka špaldová
  • 60 g Cukr ovocný - Fruktoza
  • 150 g Mouka celozrnná špaldová
  • 50 g Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 426 mg
  • Draslík 491.2 mg
  • Vláknina 5108 mg
  • Vitamín A 5108 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu předehřejeme na 170 °C. Jahody opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a vymícháme do pěny. Po částech přimícháváme vlažné mléko a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Na závěr zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 3

    Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.

Komentáře k receptu