Sendviče s omeletou, avokádem a uzeným sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 2 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 2 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 2 ks Bageta
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1191 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 2250 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 152 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 925.9 mg
  • Vláknina 26085.4 mg
  • Vitamín A 26085.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zralé avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku, dužinu vyškrabeme lžičkou do misky. Přidáme sůl, pepř, utřený malý stroužek česneku a 1-2 lžičky citrónové šťávy (podle chuti). Vše dobře promícháme na hladký krém. Omytou, malou cuketku nastrouháme a vmícháme ji do avokádového krému. Dlouhé bagety rozkrojíme na poloviny, které potřeme připraveným krémem.

  • 2

    V misce vyšleháme vidličkou 2 vejce se solí, pepřem a 2 lžičkami mouky. Přidáme nadrobno pokrájené lístky bazalky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme postupně 2 vaječné omelety, z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně po 1-1.5 minutě z každé strany.

  • 3

    Omelety přehneme na poloviny a položíme je na spodní poloviny baget. Pánev vytřeme, aby byla suchá. Znovu ji rozehřejeme, vložíme do ní 2 plátky uzeného sýra a zprudka je opečeme. Horký sýr vložíme na omelety, bagetky zakryjeme vrchními díly a hned servírujeme.

Komentáře k receptu