Křupavé muffiny s borůvkami a vlašskými ořechy
Suroviny
- 300 g Borůvky
 - 220 g Cukr třtinový
 - 150 g Mléko - podmáslí
 - 256 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
 - 126 g Pšeničná mouka hrubá
 - 160 g Cukr moučka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 16 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 104.9 mg
 - Draslík 103.7 mg
 - Vláknina 2859.3 mg
 - Vitamín A 2859.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
V míse spolu smícháme mouku, sodu, sůl, kypřící prášek a dáme stranou.
 - 
                                3
Ve velké míse vyšleháme 8 lžic másla s cukrem, poté přidáme kůru, vejce a žloutek, vanilku a 2-3 minuty ještě šleháme. Nakonec vmícháme moučnou směs a podmáslí a dobře promícháme.
 - 
                                4
Lehce vmícháme borůvky.
 - 
                                5
Nyní si připravíme oříškovou drobenku: hrubou mouku smícháme s hnědým cukrem, najemno nasekanými ořechy, zbylým máslem a prsty zpracujeme v drobenku.
 - 
                                6
Těsto rozdělíme do formiček na muffiny – naplníme je do dvou třetin. Posypeme je drobenkou a pečeme asi 30 minut.
 - 
                                7
Podáváme.