Jemné mandlové preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr moučkový
  • 40 g Mandle mleté
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 45.4 mg
  • Draslík 35.8 mg
  • Vláknina 1180.3 mg
  • Vitamín A 1180.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mouce rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutek, mleté mandle, skořici a tlučené hřebíčky. Rychle vypracujeme těsto a necháme je v chladu odpočinout.

  • 2

    Z těsta tvarujeme malé tenké válečky a z nich formujeme preclíky. Urovnáme je na plech, potřeme bílkem a upečeme.

Komentáře k receptu