Medové pepřové pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Med včelí
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 64.2 mg
  • Draslík 181.4 mg
  • Vláknina 7667.8 mg
  • Vitamín A 7667.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme roztopené sádlo, tekutý med, pomleté ořechy, vajíčka, prášek do pečiva, rozdrcený hřebíček na prášek a mletý bílý pepř. Všechny ingredience smícháme, dáme je na pomoučený vál a rukama vypracujeme vláčné, ale tuhé těsto.

  • 2

    Z těsta si vyválíme placku vysokou 5 mm. Aby se nám lépe pracovalo, poprášíme placku moukou. Vykrajujeme koláčky různých tvarů, dáme je na plech (1-2 cm od sebe), který jsme si vyložili pečícím papírem a upečeme je předehřáté troubě při 220°C dorůžova. Pečeme přibližně 10-15 minut. Dáme pozor, aby se nám nepřipálili.

  • 3

    Teplé koláčky potíráme tekutým medem a polovinu z koláčků ozdobíme rozsekanými ořechy. Servírujeme je vychladlé ke kávě, k čaji.

Komentáře k receptu