Makedonská pogača se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 18 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 397.4 mg
  • Draslík 318.3 mg
  • Vláknina 908 mg
  • Vitamín A 908 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse si rozkvedláme vajíčka, přidáme k nim jogurt, olej, nastrouhaný sýr, prášek do pečiva, mouku a vypracujeme hladké těsto. Zapékací menší mísu vymažeme olejem a těsto opatrně vyklopíme.

  • 2

    Povrch potřeme vodou a dáme péct do dobře vyhřáté trouby, pečeme při 175 °C přibližně 30 minut do zlatohněda.

  • 3

    Makedonskou pogaču podáváme horkou, například místo chleba. Je velmi chutná.

Komentáře k receptu