Pikantní jáhlová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 22 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 209.9 mg
- Vláknina 12636.7 mg
- Vitamín A 12636.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1565.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly propláchneme vroucí vodou, scedíme, zalijeme mlékem, posypeme nasekanou feferonkou, osolíme a za stálého míchání uvaříme na hustou kaši.
-
2
Vaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření, kaši dochutíme pepřem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Na pánvi rozpálíme máslo, na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Tu vmícháme do kaše.
-
3
Ihned servírujeme.