Italský mražený dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Med včelí
  • 40 g Mandle
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 575.4 mg
  • Draslík 159 mg
  • Vláknina 2570 mg
  • Vitamín A 2570 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do misky, přidáme med, žloutky a vanilku. V horké vodní lázní šleháme do husté pěny 5 - 6 minut, poté necháme mírně vychladnout.

  • 2

    Opražené mandle pomeleme, smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Oříšky i šlehačku smícháme dohromady s vaječným krémem. Připravenou směs dáme do mrazničky na 4 - 5 hodin zamrazit, po dobu mražení zmrzlinu nemícháme.

  • 3

    Zmrazenou zmrzlinu vyklopíme z nádoby a pokrájíme na plátky. Naaranžujeme na dezertní talíře nebo do nízkých kulatých skleniček. Každou porci ozdobíme šlehačkou, přelijeme likérem a dezert podáváme.

Komentáře k receptu