Krevety ve filetech z pražmy královské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Pražma
  • 200 g Fenykl obecný
  • 4 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2091 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1904 mg
  • Bílkoviny 526 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 2267.5 mg
  • Draslík 2931.2 mg
  • Vláknina 89304.8 mg
  • Vitamín A 89304.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 129.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pražmy připravíme filety, podélně rozřízneme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Volné části spojíme tak, abychom vytvořili tvar srdce, do každého vložíme 2 vyloupané krevety zbavené střívka.

  • 2

    Upevníme párátkem, přemístíme do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 190C cca 12min.

  • 3

    Mezitím očistíme fenykl, nakrájíme na tenké plátky a na lžičce rozpáleného oleje cca 2-3min orestujeme. Pokapeme šťávou vylisovanou z půlky pomeranče, teplotu zvýšíme, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Po 1min odstavíme, přidáme oloupané dílky pomeranče, rozdělíme na talíře, poklademe hotovými srdíčky z ryby a podáváme horké.

Komentáře k receptu