Posvícenská nádivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 432.5 mg
  • Draslík 155.6 mg
  • Vláknina 6031 mg
  • Vitamín A 6031 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky pokrájíme na kostičky, přilijeme mléko a necháme chvíli nasáknout.

  • 2

    Přidáme pět žloutků, dvě celá vejce, tymián, petrželku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme.

  • 3

    Z pěti bílků ušleháme sníh a vmícháme do směsi.

  • 4

    Přendáme do formy na biskupský chlebíček, vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou, pečeme 30-40 minut dozlatova.

Komentáře k receptu