Segedínský guláš na víně s paprikovou klobásou
Suroviny
- 200 g Klobása Dunajská
- 550 g Zelí kysané
- 300 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 3 ks Cibule
- 2 špetka Kmín drcený
- 1 kg Vepřová plec
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 4 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1176 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 97 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 216.5 mg
- Draslík 957.7 mg
- Vláknina 2945 mg
- Vitamín A 2945 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme. Do hotového guláše vložíme paprikovou klobásu, kterou jsme nakrájeli na tenčí kolečka a osmažili na suché teflonové pánvi.