Segedínský guláš na víně s paprikovou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 550 g Zelí kysané
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 ks Cibule
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 kg Vepřová plec
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1176 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 216.5 mg
  • Draslík 957.7 mg
  • Vláknina 2945 mg
  • Vitamín A 2945 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na větší kostky a přidáme do kastrolu, v němž jsme na sádle zpěnili na kostičky nakrájenou cibuli. Maso ze všech stran opečeme, zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme drcený kmín, sůl, promícháme, zalijeme teplou vodou a vínem a pod poklicí dusíme. Po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí s nálevem. Když je maso poloměkké, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a asi deset minut provaříme. Do hotového guláše vložíme paprikovou klobásu, kterou jsme nakrájeli na tenčí kolečka a osmažili na suché teflonové pánvi.

Komentáře k receptu