Lívance s blumami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1339 kcal
 - Sacharidy 179 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 312 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 294.8 mg
 - Draslík 543.2 mg
 - Vláknina 4963 mg
 - Vitamín A 4963 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku rozpustíme 100 g másla, přidáme umyté, vypeckované a na půlky nakrájené blumy, které 4 minuty opékáme. Potom přisypeme cukr a vše spolu hřejeme do rozpuštění cukru. Stáhneme z ohně a udržujeme v teple.
 - 
                                2
Těsto: V pánvi na slabém ohni zahřejeme máslo spolu s medem, necháme vychladnout. Mouku s kypřícím práškem vysypeme do misky, promícháme, rozklepneme vejce, vlijeme smetanu s vodou, přimícháme připravené máslo s medem, osolíme podle chuti a vše dobře promícháme. Vznikne řídké lívancové těsto, které necháme 5 minut přikryté odpočinout.
 - 
                                3
Lívancovou pánev pomažeme jemně olejem, rozpálíme a lžící pokládáme těsto. Lívance opečeme z jedné strany, potom otočíme a dozlatova pečeme z druhé strany. Upečené lívance skládáme do nádoby a do servírovaní je udržujeme teplé.
 - 
                                4
Hotové lívance rozdělíme podle porcí na mělké talíře, polijeme je připraveným sirupem s blumami a podáváme.