Sladké suflé s kdoulovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 85 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 286.3 mg
 - Draslík 136.6 mg
 - Vláknina 4282 mg
 - Vitamín A 4282 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 345.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky v misce spolu s cukrem ručním šlehačem vyšleháme na hustou pěnu. Přilijeme mléko, vanilkový cukr a za stálého šlehání všleháme postupně mouku. V mikrovlnné troubě ve vhodné nádobce rozpustíme 70 g másla, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny a nakonec opatrně přimícháme také rozpuštěné máslo.
 - 
                                2
Pečicí formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, do poloviny je naplníme připravenou směsí. Naskládáme formičky do studené trouby, zapneme na 180 stupňů a pečeme přibližně 55-60 minut.
 - 
                                3
Příprava kdoulové omáčky: kdoule rozřízneme, vybereme jádřince a vložíme do kastrůlku. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec vlijeme víno. Stálým mícháním chvilku dusíme, přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a propasírujeme. Ještě teplou omáčku podle vlastní chutě dochutíme cukrem.
 - 
                                4
Upečené suflé vyklopíme do středu teplého talíře, okolo polijeme kdoulovou omáčkou a podáváme.