Zeleninové závitky s ovčím sýrem
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 125 ml Vývar zeleninový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Lilek
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.84 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 833.4 mg
 - Vláknina 18403.2 mg
 - Vitamín A 18403.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu pokrájíme na kostky. Na lžíci oleje necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme rajčata a podusíme asi 5 minut. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Omyté cukety a lilky podélně nakrájíme na tenké plátky. Povaříme je asi minutu v osolené vodě s citronovou šťávou, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Na každý plátek lilku položíme plátek cukety a opepříme. Posypeme nasekaným česnekem, bylinkami a rozdrobeným ovčím sýrem. Svineme do závitků a opečeme na rozehřátém oleji. Přilijeme vývar a závitky dusíme asi 5 minut.
 - 
                                4
Podáváme s rajčatovou omáčkou a jáhlami.