Tyrolský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 2805 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 55.9 mg
 - Draslík 1363.9 mg
 - Vláknina 17382.4 mg
 - Vitamín A 17382.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.2 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě téměř do měkka.
 - 
                                2
Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme do zlatova, šunku a okurky pokrájíme na kostičky a promícháme se slaninou.
 - 
                                3
Uvařené brambory scedíme, zchladíme studenou vodou a ihned oloupeme. Krájíme je na tenké plátky, přidáme ke slanině, přelijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme 10 minut stát.
 - 
                                4
Promícháme olej s octem, solí a pepřem, nalijeme na brambory. Nakonec do salátu vmícháme omytý, na nudličky nakrájený štěrbák.
 - 
                                5
Ihned podáváme.