Pohankový pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 73.3 mg
 - Draslík 671.8 mg
 - Vláknina 17495 mg
 - Vitamín A 17495 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na rozehřátém másle smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený celer asi 3 minuty do poloměkka.
 - 
                                2
V misce smícháme vejce s pohankou, směs vložíme na pánev a mícháme asi 1 minutu, aby se zrnka oddělila od sebe.
 - 
                                3
Přilijeme 500ml vody, přidáme šalvěj a tymián, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme 10-12 minut.
 - 
                                4
Potom vmícháme omyté rozinky a nasekané ořechy. Vše podusíme ještě 5 minut. Pohanka musí vstřebat všechnu tekutinu. Nakonec pokrm podle chuti osolíme.