Orecchiette s křepelkami a lanýžem
Suroviny
- 80 g Hříbky čerstvé
 - 450 g Těstoviny Orecchiette
 - 100 g Vepřové maso mleté
 - 15 g Hrozinky
 - 15 g Šalvěj čerstvá
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 15 g Oříšky piniové
 - 80 ml Olej olivový extra panenský
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Křepelka
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Lanýž
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 588 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 70.5 mg
 - Draslík 528.5 mg
 - Vláknina 16905 mg
 - Vitamín A 16905 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek, mrkev, celer, cibuli nasekáme najemno a v hrnci s olejem povaříme s šalvějí. Potom vložíme vepřové maso a 5 minut pomalu opékáme. Přidáme křepelky rozkrájené na 4 díly, podlijeme vínem.
 - 
                                2
Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut, potom vložíme piniová semena a hrozinky předem namočené do vody a vymačkané. Z křepelek oddělíme maso, nakrájíme a dáme zpět do omáčky, dochutíme.
 - 
                                3
Očistíme houby, nakrájíme na silnější plátky, osmažíme na oleji s neoloupaným stroužkem česneku, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Vaječné těstoviny nepravidelně nakrájíme a vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", vložíme do omáčky a zamícháme.
 - 
                                5
Orcchiette podáváme posypané houbami a lupínky lanýže.