Fazolová paštika

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 150 g Játra telecí
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 300 g Slanina vepřová
  • 80 g Šalotka
  • 350 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Vepřová panenka
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 4 g Koriandr čerstvý
  • 400 ml Vývar slepičí
  • 200 ml Víno madeira
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 918 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 171.3 mg
  • Draslík 807.6 mg
  • Vláknina 4375.8 mg
  • Vitamín A 4375.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové a kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Česnek, šalotku, celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme na pánvi, přidáme pokrájenou zeleninu a osmahneme. Poté zalijeme vínem a vývarem a vaříme 15 minut.

  • 3

    Omáčku necháme zchladnout, přidáme koření a omáčkou přelijeme pokrájené maso. Marinujeme 12 hodin.

  • 4

    Maso vyjmeme z marinády, tu propasírujeme přes síto a dáme vařit.

  • 5

    Zredukujeme varem na polovinu a odstavíme. Játra a polovinu slaniny pokrájíme na drobné kousky a smícháme s vepřovým a kuřecím masem.

  • 6

    Přilijeme 1 bílek a marinádu. Fazolové lusky krátce povaříme, poté vodu slijeme, lusky svážeme slaninou do několika svazků.

  • 7

    Formu vyložíme slaninou, naplníme do poloviny masovou směsí, přidáme svazky fazolí a překryjeme další směsí. Vršek uhladíme, překryjeme slaninou. Formu zakryjeme alobalem a dáme do horké vodní lázně. Teplotu vody udržujeme na 80 °C. Zahříváme 50 minut.

Komentáře k receptu