Karlovarské vepřové kotlety dušené na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 109.5 mg
 - Draslík 515.5 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, opepříme je a osolíme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Ve větší pánvi nebo žáruvzdorné míse rozehřejeme olej a obalené kotlety v něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté poklicí pomalu dusíme, až jsou měkké. Měkké kotlety vyjmeme, z výpeku slijeme tuk a do zbylé šťávy rozmícháme máslo. Kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.