Makaronový salát s olivami a žampiony
Suroviny
- 300 g Rajčata
 - 500 g Žampiony čerstvé
 - 80 g Olivy černé
 - 150 g Majonéza
 - 250 g Makarony milánské
 - 5.6 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 2762 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 586.1 mg
 - Vláknina 13059.2 mg
 - Vitamín A 13059.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vroucí osolené vody s olejem vložíme makarony a uvaříme je "na skus". Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, olivy nakrájíme na plátky. Na dresink v misce promícháme majonézu s citronovou šťávou, solí a pepřem.
 - 
                                2
Na oleji osmažíme žampiony, vyjmeme a na ubrousku necháme okapat.
 - 
                                3
V míse promícháme těstoviny s rajčaty, olivami a žampiony. Přelijeme dresinkem, dobře promícháme a před podáváním necháme vychladit.