Marinované a smažené sépie
Suroviny
- 250 g Sépie
 - 10 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.5 kávová lžička Tabasco
 - 0.5 ks Citrony
 - 4 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 cl Sherry brandy
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 475 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 251.8 mg
 - Vláknina 1379.5 mg
 - Vitamín A 1379.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sépie očistíme a vložíme do nálevu z sherry, citronové šťávy, worcesterové omáčky a tabaska. Necháme 1 hodinu v nálevu marinovat.
 - 
                                2
Do mouky přidáme pepř a potom v mouce obalíme okapané marinované sépie.
 - 
                                3
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj sépie. Smažíme 4 minuty.
 - 
                                4
Potom sépie vyndáme a necháme na papíru okapat přebytečný olej.
 - 
                                5
Osolíme a ke každé porci přidáme osminku citronu.