Chalva selská

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Pšeničná krupice
  • 800 g Cukr krupice
  • 40 g Skořice mletá
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 44.7 mg
  • Vláknina 4544 mg
  • Vitamín A 4544 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme krupici a mícháme tak dlouho, až zrůžoví. Přidáme vodu, cukr a rozemleté mandle a mícháme tak dlouho, dokud chalva nezhoustne. Odstavíme z plotny a nalijeme na plech nebo do formy, posypeme skořicí a necháme vychladnout. Potom můžeme krájet na plátky.

Komentáře k receptu