Zapečené broskve s citronem a bazalkou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 12 ks Broskve
  • 4 ks Citrony
  • 24 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 9.2 mg
  • Draslík 899.4 mg
  • Vláknina 18373.2 mg
  • Vitamín A 18373.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 240C.

  • 2

    Připravíme si oloupanou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů.

  • 3

    Broskve nahoře nařízneme křížem až k pecce, naskládáme do zapékací mísy, položíme na ně kousky másla, posypeme cukrem a ozdobíme polovinou bazalkových lístků.

  • 4

    Nalijeme citronovou šťávu, 2lžíce oleje, 12lžic vody a přidáme citronovou kůru. Vložíme do trouby a pečeme 25minut. Mezitím pravidelně poléváme šťávou.

  • 5

    Upečené broskve naskládáme na mísu a vodu slijeme do kastrůlku. Přidáme k ní šťávu ze zbylých citronů, přivedeme k varu a vaříme dokud nevznikne sirup. Do omáčky přidáme špetku pepře, zbylý olej a lístky bazalky, promícháme a nalijeme na broskve.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu