Sépie v bílém víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Sépie
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1425 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 990 mg
  • Vláknina 3403.3 mg
  • Vitamín A 3403.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat, okapané nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibulku krátce osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme sépie a opékáme asi 5 minut.

  • 3

    Opečené sépie ochutíme solí a pepřem, přilijeme bílé víno, přisypeme na jemno nasekanou petrželovou nať a dusíme na mírném ohni v zakryté nádobě asi 45 minut.

  • 4

    Podáváme horké s plátky citronu.

Komentáře k receptu