Suši se pstruhem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 250 g Pstruh
  • 20 g Sůl
  • 250 g Rýže loupaná
  • 20 g Víno rýžové čínské
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 20 ml Ocet rýžový
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 2034 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 304.9 mg
  • Vláknina 3860 mg
  • Vitamín A 3860 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do plátků pstruha zatřeme sůl, přikryjeme, necháme 50 minut odležet.

  • 2

    Rýži proplachujeme na sítu tak dlouho, až odtéká čistá voda. Necháme okapat, vložíme ji do hrnce s asi 600 ml vody s rýžovým vínem a 1 lžící rýžového octa. Přivedeme k varu.

  • 3

    Plátky pstruha důkladně omyjeme, osušíme a poskládáme na plochou mísu. Zalijeme je rýžovým octem. Přikryjeme, necháme nejméně 20 minut odležet.

  • 4

    Každý plátek pstruha nakrájíme na 4 kousky. Rýži rozdělíme na 8 dílů a každý stiskneme. Přiložíme vždy kousek pstruha a přitiskneme. Podáváme ozdobené kolečky cibule a snítkou kopru.

  • 5

    Vaříme při střední teplotě asi 15 minut. Rýži scedíme a zchladíme pod studenou vodou. Přimícháme zbývající rýžový ocet a cukr. Necháme vychladnout.

Komentáře k receptu