Pusinky z odpalovaného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 65 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Sůl
  • 25 g Tuk
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 500 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 221.4 mg
  • Draslík 70.1 mg
  • Vláknina 1945 mg
  • Vitamín A 1945 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.

  • 2

    Těstem naplníme sáček na zdobení, plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, na sáček nasadíme ozdobný nástavec a ze sáčku vymačkáváme těsto na plech ve tvaru pusinek. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.

  • 3

    Vychladlé pusinky upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře k receptu