Domácí prejt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1000 g Vepřový bok
  • 100 g Paštika játrová
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 882 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 124.3 mg
  • Draslík 282.4 mg
  • Vláknina 5362.6 mg
  • Vitamín A 5362.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý bůček uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Maso vykostíme a umeleme.

  • 2

    Do vývaru z masa namočíme rohlíky, vymačkáme a přidáme k masu. Vmícháme česnek utřený se solí, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, játrovou paštiku, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.

  • 3

    Směs vložíme do sádlem vymazaného pekáče a prejt pečeme ve středně vyhřáté troubě tak dlouho, až bude mít křupavou kůrku.

Komentáře k receptu