Zabijačková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Celer bulvový
  • 70 g Cibule
  • 40 g Mrkev kořen
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 400 g Vepřová plec
  • 2 g Pepř černý celý
  • 40 g Petržel kořen
  • 150 g Kroupy ječné
  • 200 g Vepřové jelítko
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 52.2 mg
  • Draslík 281.4 mg
  • Vláknina 6786.4 mg
  • Vitamín A 6786.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření.

  • 2

    Zeleninu očistíme a necháme vcelku, přidáme k masu. Přiklopené vaříme 120 minut. Poté vývar přelijeme do jiného hrnce.

  • 3

    Kroupy a sádlo dáme do hrnce, zalijeme vodou, hladina by měla být cca 3 cm nad nimi. Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 40 minut.

  • 4

    Uvařené kroupy dáme do vývaru, přidáme prejt z jelit a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.

  • 5

    Do hotové polévky vmícháme kmín, utřený česnek, sůl a pepř.

Komentáře k receptu