Jitrnicové smaženky II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Jitrnice domácí
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Křen
  • 0.27 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 184.2 mg
  • Vláknina 3472.5 mg
  • Vitamín A 3472.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jitrnice vymačkáme, přidáme nasekanou cibuli, vejce, strouhanku a dle potřeby dochutíme pepřem, solí, česnekem a majoránkou.

  • 2

    Ze směsi tvoříme malé placičky, které opékáme z obou stran na sádle.

  • 3

    Hotové pomažeme hořčicí a posypeme křenem.

Komentáře k receptu