Jablková kaše se šlehačkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5 porcí

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Skořice celá
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Citronová kůra
  • 5 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 38.4 mg
  • Draslík 285.4 mg
  • Vláknina 17657.2 mg
  • Vitamín A 17657.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka rozvaříme s cukrem, skořicí, hřebíčkem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem.

  • 2

    Rozvařená jablka prolisujeme a rozdělíme do kompotových mističek. Necháme vychladit.

  • 3

    Před podáváním ozdobíme kaši ušlehanou smetanou a cukrářskými piškoty.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 07.11.2015 16:02:43

Moc dobrá kaše, hlavně pro děti. Klidně bych přidala na porci více jablíček. Piškoty jsem podávala zvlášť, rozvařená jablka půjdou i rozmixovat ponorným mixérem. Neměla jsem bio citron, tak jsem místo kůry dala šťávu. A jelikož jsem dělala jen dvě porce, tak jsem použila šlehačku ve spreji a dopadlo to, jak dopadlo. Vůbec nedrží tvar

Odpovědět