Moravští ptáčci na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 1 ks Cibule
  • 4 plátek Hovězí maso zadní
  • 4 polévková lžíce Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 37.3 mg
  • Vláknina 883.1 mg
  • Vitamín A 883.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme, na třetinu plátku položíme lžíci kysaného zelí a čtvrtinu klobásy. Plátek zavineme, sepneme jehlou, obalíme v mouce a vložíme na zpěněnou cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno. Maso osmažíme na sádle ze všech stran, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu