Tofu sladkokyselé
Suroviny
- 450 g Sýr sójový - Tofu
 - 75 g Fazolové lusky zelené
 - 125 g Fazolové klíčky
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Paprika zelená
 - 8 ks Klasy kukuřice mražené
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.25 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 1 mg
 - Draslík 270.6 mg
 - Vláknina 12775 mg
 - Vitamín A 12775 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer pokrájíme na plátky, mrkev na proužky a papriku na kostičky. Napříč na poloviny rozkrojíme zelené fazolové lusky.
 - 
                                2
Rozpálíme olej ve woku a přidáme utřený česnek, mrkev, celer, papriku, zelené fazolky a kukuřičné klásky a smažíme 4 minuty. Přidáme fazolové klíčky a tofu a povaříme 2 minuty.
 - 
                                3
Cukr, vinný ocet, rajčatový protlak, Solamyl a vývar smícháme a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                4
Poté ihned podáváme.