Smaženice zeleninová s rýží
Suroviny
- 60 g Hrášek
 - 25 g Bambusové výhonky
 - 60 g Fazolové lusky zelené
 - 125 g Rýže dlouhozrnná
 - 750 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Koření pěti vůní
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika zelená
 - 4 ks Klasy kukuřice mražené
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 284.6 mg
 - Vláknina 4755 mg
 - Vitamín A 4755 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přivedeme ve velkém hrnci vodu k varu. Přidáme bílou rýži a 15 minut vaříme. Scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Podzemnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme rozetřený česnek a čínskou směs pěti koření a smažíme 30 vteřin. Přidáme nasekanou papriku, zelené fazolky a kukuřičky a 2 minuty smažíme. Do směsi ve woku vmícháme rajčata, bambusové výhonky, rýži a hrášek a smažíme minutu.
 - 
                                3
Pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.