Kompot z čerstvých pomerančů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 362.8 mg
 - Vláknina 9600 mg
 - Vitamín A 9600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče očistíme, oloupeme a rozdělíme na dílky. Naskládáme je do sklenic a průběžně prosypeme cukrem.
 - 
                                2
Sklenice důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.