Marmeláda z šípků s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 27.5 mg
 - Vláknina 950 mg
 - Vitamín A 950 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé šípky přebereme, očistíme, rozkrojíme a odstraníme jadýrka. Důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a doměkka povaříme. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme na čtvrtinyk, odstraníme jadřince a podusíme doměkka. Poté společně se šípky prolisujeme.
 - 
                                2
Přsypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit. Po částech vaříme za stálého míchání až do zhoustutí. Džem ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.