Povidla švestková ochucená octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 262.5 mg
 - Vláknina 4666.7 mg
 - Vitamín A 4666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralé švestky omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přemístíme do kastrolu, přidáme cukr a ocet. Důkladně promícháme a necháme cukr rozpustit.
 - 
                                2
Poté po částech vaříme. Mezitím stále mícháme. Horká povidla ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.