Brambory pečené III.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 6 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 1033.4 mg
- Vláknina 12510.5 mg
- Vitamín A 12510.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky o straně 2 cm. Osolíme, promícháme s drceným kmínem.
-
2
Zapékací mísu vymastíme, brambory do ní vsypeme, řádně zakapeme tukem a pečeme do růžova v předehřáté troubě.
-
3
Takto připravené brambory podáváme namísto vařených brambor nebo smažených hranolek.
Komentáře k receptu
- Lucie Klouparová
- 16.08.2015 07:42:04
Pečené brambory mám ráda od malinka a nejinak tomu je i u mé rodiny. Dělám je jak při zvláštních příležitostech, tak občas také jako přílohu k běžnému jídlu v průběhu týdne. Tento recept je vynikající variantou, která vám jistě zachutná tak jako nám. Je to vhodná příloha především k vepřovému masu. Já jsem k tomu upekla bůček a opravdu nám všem moc chutnalo. Je to sice tučnější jídlo, ale občas si můžeme dovolit mít na stole i takové pokrmy, když to s nimi nepřeháníme.
Odpovědět