Brambory pečené III.

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 kg Brambory
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 1033.4 mg
  • Vláknina 12510.5 mg
  • Vitamín A 12510.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky o straně 2 cm. Osolíme, promícháme s drceným kmínem.

  • 2

    Zapékací mísu vymastíme, brambory do ní vsypeme, řádně zakapeme tukem a pečeme do růžova v předehřáté troubě.

  • 3

    Takto připravené brambory podáváme namísto vařených brambor nebo smažených hranolek.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 16.08.2015 07:42:04

Pečené brambory mám ráda od malinka a nejinak tomu je i u mé rodiny. Dělám je jak při zvláštních příležitostech, tak občas také jako přílohu k běžnému jídlu v průběhu týdne. Tento recept je vynikající variantou, která vám jistě zachutná tak jako nám. Je to vhodná příloha především k vepřovému masu. Já jsem k tomu upekla bůček a opravdu nám všem moc chutnalo. Je to sice tučnější jídlo, ale občas si můžeme dovolit mít na stole i takové pokrmy, když to s nimi nepřeháníme.

Odpovědět